Αρχική Σελίδα / Εκπαίδευση / Νηπιαγωγείο
Print this page

Νηπιαγωγείο

Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Πύλας ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1979. Αρχικά στεγαζόταν σε μια αίθουσα του Παλιού Δημοτικού Σχολείου στην ίδια τοποθεσία  που είναι σήμερα η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Το 1996, μετά την απόφαση για ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, κτίστηκε καινούριο Νηπιαγωγείο κοντά στο Δημοτικό Σχολείο. Από τότε με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη προσφέρει στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις και δεξιότητες μέσα σ’ ένα χαρούμενο περιβάλλον. Το νηπιαγωγείο έχει σκοπό να βοηθήσει το παιδί να προσαρμοστεί ομαλά στο ευρύτερο σχολικό και κοινωνικό σύνολο προσφέροντάς του  ολόπλευρη ανάπτυξη στον ανώτατο δυνατό βαθμό.  Το Νηπιαγωγείο λειτουργούσε με μόνο μια τάξη. Τα τελευταία δυο χρόνια, ο αριθμός των παιδιών είχε αυξηθεί με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργεί με δυο τάξεις.

Πηγαίνοντας λίγο πίσω, το Δημόσιο Νηπιαγωγείο είχε τριάντα παιδιά και υπήρχαν δυο αίθουσες, στη μια στεγαζόταν το Σωματείο Φοίνικας και στην άλλη το  νηπιαγωγείο. Η στέγη ήταν με κεραμίδια, οι πόρτες και τα παράθυρα ξύλινα και το πάτωμα φτιαγμένο από σανίδια. Η αυλή είχε αρκετά δένδρα και η περίφραξη ήταν πέτρινη. Εδώ θα αναφέρουμε ένα περιστατικό το οποίο μας το διηγήθηκε η κ. Τασούλα Ιωάννου, βοηθός στο Νηπιαγωγείο:  «Όταν τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο έτρωγαν εσπεριδοειδή, έριχναν τα κουκούτσια κάτω από τα σανίδια (του πατώματος) με αποτέλεσμα ένα από αυτά να φυτρώσει ακριβώς στη μέση,  όπου και τα παιδιά μαζεύονταν σχηματίζοντας κύκλο. Τα παιδιά και η νηπιαγωγός φρόντιζαν το μικρό δεντράκι για να μεγαλώσει.  Αργότερα όταν έγινε η ανακαίνιση του Νηπιαγωγείου, δυστυχώς όλα άλλαξαν, με αποτέλεσμα να ξεριζωθεί και το αγαπημένο δενδράκι του σχολείου».

Το Νηπιαγωγείο συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πολιτιστικά κοινωνικά δρώμενα της κοινότητας Πύλας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην καλή συνεργασία που υπάρχει πάντοτε ανάμεσα στη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, στους εκάστοτε Συνδέσμους Γονέων και στη συνεχή στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας.

Διεύθυνση: 25η Οδός, 7080 Πύλα

Τηλέφωνο: 24 644 080

Φαξ: 24 646 414

E-mail: [email protected]

Πηγή:

Το κείμενο ετοιμάστηκε από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Πύλας

 

Designed & Developed by NETinfo Plc